Dr. Öğr. Üyesi İlbay’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gr. Ali Aldıoğlu konuk olarak katıldı. Kahramanmaraş’ın Gastronomi kültürünün ele alındığı programda, kentin ön plana çıkan lezzetleri, yemeklerde kullanılan yöresel ürünler, ürünlerin tanıtılması noktasında atılması gereken adımlar gibi konular değerlendirildi.
İlbay’ın konuya ilişkin yönelttiği soruları cevaplandıran Aldıoğlu, mesleki tecrübelerini de öğrencilerle paylaşarak, deneyimlerini aktardı. Kahramanmaraş’ın bölgeler arası kesişme noktasında olan bir kent olduğunu ifade eden Aldıoğlu, bu nedenle Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu yemek kültürlerinden lezzetlerin Maraş Mutfağında yer aldığını belirtti.