KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Aşçılık

26.11.2024 - “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli üniversiteler arası yemek yarışmasında öğrencilerimiz madalya kazandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi aşçılık programı öğrencileri 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Mirası Soframda” isimli üniversiteler arası yemek yarışmasına ‘’Maraş Çöreği Pastası’’ isimli tatlı ile katılarak gümüş madalya alan öğrenciler Türkiye ikincisi olmuştur.
Gastronomi alanında ulusal ve uluslararası olmak üzere Türk mutfağını ve yöresel mutfakları tanıtmak, unutulmaya yüz tutmuş yemekleri ve gastronomik ürünleri orijinal haliyle veya yeniden yorumlayarak gün yüzüne çıkarma amaçlarıyla yarışmalar düzenlenmektedir. “Anadolu’nun Mirası Soframda’’ isimli yarışma unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerden hazırlamak kaydıyla tatlı ve ana yemek kategorileri şeklinde düzenlenmiştir. Yarışmanın jüri koltuğunda gastronomi dünyasının yakından tanıdığı Şef Yunus Emre Akkor, Öğr. Gör. Şef Asuman Kerkez, Şef Claudio Chinali, Gurme Ebru Erke ve Doç. Dr. İbrahim Tuğkan Şeker yer alıp jüri üyeleri 2 gün boyunca yarışma tabaklarını değerlendirmiştir.






SAYILARLA ÜNİVERSİTEMİZ

36109

Öğrenci

104355

Mezun

1282

Akademik Personel

2455

İdari Personel

272

Aktif Program

30

Öğretim Elemanı Başına Öğrenci

157869

Kütüphane Kaynağı